Teijo Kööpikkä

Teijo Kööpikkä tähtää paralympiakultaan: eGaten sponsoroima urheilija valmistautuu isoon vuoteen

Share:

Tulevan kesän pääkilpailut sijoittuvat kilpailukauden alkuun ja loppuun, toukokuun lopulla järjestetään parayleisurheilun MM-kilpailut Japanin Kobessa ja syyskuun alussa paralympialaiset Pariisissa Ranskassa.

Edeltävä vuosi 2023 oli kilpaurheilijana ensimmäinen 18 vuoteen, sillä urani vammattomana kuulantyöntäjänä päättyi 2005 sairastuttuani lihasrappeumasairauteen. Työmäärä jonka kuulantyönnön huipputasolle uudelleen nouseminen vaati, tällä kertaa F57 luokan paraurheilijana, on ollut iso mutta matka sitäkin antoisampi. Vuoden mittaan urheilijana tapahtunut kehitys inspiroi minua muillakin elämän osa-alueilla ja huipentuihan kausi 2023 iloiseen MM-pronssimitaliin.

Valmistautuminen kesään 2024 on sujunut suunnitellusti ja testien mukaan fyysiset ominaisuudet ovat kehittyneet edelliskaudesta. MM-kilpailuista lähden tavoittelemaan mitalia, mutta päätähtäin on asetettu syksyyn jolloin uskon tekeväni urani huipputuloksen ja taistelevani jopa paralympialaisten kultamitalista.

Kuva: Anssi Mäkinen